Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΠΟΜΑΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Πομάκοι μαθητές από την Ξάνθη στη Βουλή (φωτο)





Τριάντα μαθητές, παιδιά Πομάκων από τη Γλαύκη του νομού Ξάνθης, μαζί με τους συνοδούς τους, φιλοξενήθηκαν για τέσσερις μέρες στην Αθήνα και ξεναγήθηκαν στη Βουλή, σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της πόλης.
Την ιδέα είχε ο Σύλλογος Πομάκων Γλαύκης που ζήτησε από την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά να μεσολαβήσει για να ταξιδέψουν τα παιδιά του συλλόγου στην Αθήνα. Η υφυπουργός ανταποκρίθηκε και το υφυπουργείο κάλυψε όλα τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς των παιδιών.
Ο σύλλογος ευχαρίστησε την υφυπουργό με επιστολή όπου μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «η αμέριστη συμπαράστασή σας, ηθική και υλική φανερώνουν τη μεγάλη ευαισθησία που έχετε σε μας, στα παιδιά μας και την πολιτισμική μας ταυτότητα».
Όσο για την κάλυψη των εξόδων, ο σύλλογος αναφέρει πως «ελπίζουμε η γενναιοδωρία σας να βρει, μιμητές και να προβληματίσει θετικά, προς όφελος όλων, γιατί ο Έλληνας δεν καθορίζεται μόνο από τη θρησκεία αλλά και από την ψυχή και την ιστορία του!»
Οι Πόμακοι κάλεσαν μάλιστα την υφυπουργό στα μέρη τους για να ανταποδώσουν τη φιλοξενία.
«Φίλη Μακεδόνισσα, οι απόγονοι των αρχαίων Αγριάνων σε περιμένουμε στα χωρία μας, να ανταποδώσουμε τη γενναιόδωρη αξιοπρεπή φιλοξενία σου, που ξεπέρασε και το όνειρο!» γράφουν.
Την επιστολή υπογράφει η κόρη του προέδρου του συλλόγου, η Φαρζλή Κεμάλ Φαρζλή, η οποία διδάσκει την ελληνική γλώσσα στα παιδιά.
*Όλες οι φωτογραφίες είναι του Συλλόγου Πομάκων Γλαύκης.

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου