Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΗΡΟΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

Το Ελληνικό Σχολείο Όμηρος Κορυτσάς στην ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ, αποτελεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα μοναδικό στο είδος του στην Κορυτσά και στην Αλβανία, από κάθε παιδαγωγική άποψη. 
Το επίπεδο μόρφωσης που προσφέρεται είναι στο ανώτατο επίπεδο που επιτρέπουν οι συνθήκες στην Αλβανία. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό γιατί οι δυνατότητες βελτίωσης είναι απεριόριστες και όλοι οι παράγοντες εργάζονται έχοντας ως βάση το γεγονός αυτό.
Η πολύπλευρη μόρφωση που προσφέρεται στο σχολείο αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στις εορτές και τις εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου που διοργανώνει.
Έτσι και φέτος στην λήξη του σχολικού έτους 2015-2016 το Σχολείο Όμηρος σε συνεργασία με το Μουσικό Λύκειο Κορυτσάς και υπό την μέριμνα του Γενικού Ελληνικού Προξενείου Κορυτσάς και του Έλληνα Προξένου κ Γεωργίου Αλαμάνου, παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα στο κέντρο πολιτισμού της πόλης.
Το πρόγραμμα, που περιείχε γνωστά ελληνικά τραγούδια από γνωστούς έλληνες συνθέτες, προετοίμασε η Καθηγήτρια Μουσικής του Σχολείου Όμηρος κ Μαριάνθη Βράμε και ο Κώστα Βράμε. Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής κ Ζαφείρης Γεωργιάδης ο οποίος καλωσόρισε και χαιρέτησε τους παρευρισκομένους. 
Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ Γεώργιος Αλαμάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο λόγο του στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για το μέλλον όλων μας τα παιδιά να έχουν ως ιδανικά τις αρχές της ισότητας, του ουμανισμού και της δημοκρατίας. Ευχαρίστησε και χάρισε στον Πρόεδρο της Αδελφότητας και των Σχολείων Όμηρος κ Ανδρέα Μίτση, ένα Λεξικό με τις Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται στα Αγγλικά. Μια συμβολική κίνηση που τονίζει την δύναμη και στην σπουδαιότητα της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού που έχουν διαμορφώσει το Παγκόσμιο Γίγνεσθαι.
Ο Πρόεδρος των Σχολείων Όμηρος αφού πήρε το λόγο, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στο γεγονός πως τα Σχολεία Όμηρος προσφέρουν μόρφωση που ενώνει και ξεπερνά κάθε ακραία έκφραση εθνικισμού.
Δίνει την δυνατότητα σε κάθε νέο να σπουδάσει σε εξαιρετικό παιδαγωγικό περιβάλλον που όμοιο του δεν υπάρχει σε όλη την περιοχή.
Έπειτα δόθηκαν τα αριστεία στα παιδιά από την Στ έως Θ τάξη και οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν το εξαιρετικό πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ Σωτηρούδας Βασίλειος, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στην καλύτερη, ομαλότερη και ποιοτικότερη λειτουργία τον Σχολείων Όμηρος.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κ Κίτσο Γραμπότσκα και η Διευθύντρια του Θεάτρου Α Ζ Τσγιούπη κ Ζαμίρα Κίτα.
Στις 15 Ιουνίου και το Νηπιαγωγείο Όμηρος παρουσίασε μια ωραία παράσταση με θέμα « Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω» στην οποία πήραν μέρος όλα τα παιδιά.




ΠΗΓΗ:http://www.himara.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου