Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΜΕ 167 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙ 25 ΥΠΕΡ Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!!!!





Σε μια αναμενόμενη κίνηση, αφού ήδη η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε εισηγηθεί ομόφωνα (και με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ) να μην γίνει άρση της ασυλίας του Νίκου Φίλη, η Ολομέλεια αποφάσισε να μην σταλεί η υπόθεση του υπουργού Παιδείας στη Δικαιοσύνη.

Με 167 ψήφους κατά και 25 ψήφους υπέρ η Βουλή δεν αίρει την ασυλία του υπουργού για τις δηλώσεις περί «εθνοκάθαρσης».
Ο Νίκος Φίλης, σε βάρος του οποίου υπάρχει μήνυση με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο σχετικά με τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων, πριν από την ψηφοφορία είχε τονίσει ότι είναι λάθος να μετατρέπονται οι επιστημονικές απόψεις σε ποινικές διώξεις. Ακόμα, είχε επισημάνει ότι ως υπουργός υπηρετεί την επίσημη άποψη της Πολιτείας για το ζήτημα, και ότι «η συνέχιση της σχετικής συζήτησης δεν εξυπηρετεί την εθνική πολιτική και τη δημοκρατική εξέλιξη της χώρας».
Ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του υπουργού Παιδείας είναι οι βουλευτές της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, Γιάννης Αντωνιάδης, Κώστας Σκρέκας και Κώστας Κοντογεώργος, αλλά και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.
«Όχι» και για Βαρβιτσιώτη, «ναι» για Μιχαλολιάκο-Κασιδιάρη
Επίσης, η Ολομέλεια της Βουλής τάχθηκε κατά της άρσης της ασυλίας του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με 173 ψήφους κατά, 18 υπέρ και ένα λευκό. Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμιση καθώς είχε αποκαλέσει «πρόβατα» κατοίκους μουσουλμανικού χωριού που είχαν ψηφίσει κατά 97% «όχι» στο δημοψήφισμα.
Αντίθετα, η Ολομέλεια τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, όπως και του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, οι οποίοι είχαν αποκαλέσει «ψυχασθενή» πρώην επιστημονικό συνεργάτη του κόμματος όταν αυτός κατέθεσε εναντίον τους. Υπέρ της άρσης της ασυλίας τους ψήφισαν 172 βουλευτές, ενώ κατά της άρσης 20 βουλευτές.

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου