Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Ο Ιβάν Σαββίδης για το Μνημείο της Ελληνικής Λεγεώνας στη Σεβαστούπολη της Ρωσίας




Μήνυμα με αφορμή τα επικείμενα αποκαλυπτήρια μνημείου στη Σεβαστούπολη της Ρωσίας, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Λεγεώνα του αυτοκράτορα Νικολάου Α΄, ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο πρόεδρος της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου θα γίνουν στις 10 Ιουλίου στην Ιστορική Λεωφόρο της Σεβαστούπολης, κοντά στο μνημείο του Πανοράματος Άμυνας.

Στο μήνυμά του ο Πόντιος επιχειρηματίας τονίζει ότι η Ελληνική Διασπορά της Ρωσίας περίμενε αυτό το γεγονός πάνω από 150 χρόνια.
«Στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, το Φιλανθρωπικό μας Ίδρυμα ανέλαβε την πρωτοβουλία εγκατάστασης του μνημείου στη Σεβαστούπολη για τους συμπατριώτες μας – την Ελληνική Λεγεώνα του αυτοκράτορα Νικολάου Α΄.
»Κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου και της πρώτης ηρωικής άμυνας της Σεβαστούπολης, μεταξύ των στρατιωτών ήταν και Έλληνες εθελοντές που πολεμούσαν με τα λάβαρα στα οποία έγραφε “Για την Ορθοδοξία”, διότι η πίστη ήταν πάντα η πνευματική βάση που υποστήριζε τους Έλληνες σε όλη την ιστορική διαδρομή τους.

Η μακέτα του μνημείου της Ελληνικής Λεγεώνας στη Σεβαστούπολη
»Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι σε πολλούς Έλληνες εθελοντές για την ανδρεία και τη γενναιότητά τους απονεμήθηκαν τα υψηλότερα βραβεία του ρωσικού κράτους.
»Με την εγκατάσταση του μνημείου για τους στρατιώτες της ελληνικής λεγεώνας αποκαθιστούμε τη σύνδεση με το χρόνο και διαιωνίζουμε την ιερή μνήμη των Ελλήνων υπερασπιστών του ρωσικού κράτους.

Κάτοψη της μακέτας του μνημείου
»Είμαι πεπεισμένος ότι το νέο μνημείο, που θα αποκαλυφθεί στη Σεβαστούπολη, θα αποτελέσει συμβολικό μέρος συγκέντρωσης του ελληνικού πνεύματος στην Κριμαία και θα υπενθυμίζει στις μελλοντικές γενιές τα κατορθώματα των συμπατριωτών μας, τα ονόματα των οποίων έχουν προστεθεί στην ηρωική ιστορία της Ρωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου