Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 40α ΤΗΣ ΓΕΝΕΘΛΙΑ Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)
Πανηγυρικά γιόρτασε τα 40ά της γενέθλια η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης (φωτο, βίντεο)






Σαράντα χρόνια ζωής και δημιουργικής δράσης συμπληρώνει φέτος η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης και το γιόρτασε πανηγυρικά, όπως αρμόζει σε μια τέτοια επέτειο, με ένα ποντιακό γλέντι, το Σάββατο 18 Ιουνίου, που μάλλον θα μείνει αξέχαστο σε όσους είχαν την τύχη να παραβρεθούν.

Στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν Πόντιοι καλλιτέχνες που ζουν στην Αυστραλία, ελληνικό συγκρότημα με χάλκινα, το χορευτικό συγκρότημα της Εστίας με 76 χορευτές.
Και βέβαια ο καλεσμένος από την Ελλάδα Σεραφείμ Μαρμαρίδης στη λύρα, το αγγείον και το τραγούδι.
Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό πριν από την εκδήλωση η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Εστίας Λίτσα Αθανασιάδη, εξήγησε ότι η μεγάλη επιτυχία της Εστίας οφείλεται στο γεγονός ότι έχει καταφέρει να φέρνει κοντά της νέα παιδιά. Υποστήριξε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι παλαιότεροι χορευτές της Εστίας φέρνουν σήμερα τα παιδιά τους να μάθουν τους παραδοσιακούς χορούς του Πόντου, με αποτέλεσμα η παράδοση να μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.
Καθοριστικής σημασίας, όπως είπε, ήταν και το ταξίδι που οργάνωσε η Εστία το 2000, όπου τα μέλη της για ένα μήνα ταξίδεψαν από τη Στουτγάρδη –για να συναντήσουν το αδελφό σωματείο της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης– μέχρι την Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, με το σωματείο Ποντίων της οποίας η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης έχει αδελφοποιηθεί.
Ο επόμενος στόχος είναι ακόμα πιο οραματικός και φιλόδοξος. Είναι ένα ταξίδι στη μητέρα πατρίδα, στον Πόντο, το οποίο προγραμματίζεται για το 2018. Στο μεταξύ, η Λίτσα Αθανασιάδη προανήγγειλε ότι την 1η Ιουλίου η Εστία έχει προγραμματίσει ποντιακό παρακάθ’ που θα γίνει σε αίθουσα του σωματείου.

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου