Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ-Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 1054(ΒΙΝΤΕΟ)
Ξεκινά στην Κρήτη η ιστορική Πανορθόδοξη Σύνοδος, η πρώτη από το 1054




Με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 επισκόπων, κληρικών, θεολόγων, παρατηρητών και ακαδημαϊκών, και παρουσία 150 δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, ξεκινά σήμερα στο Κολυμπάρι Χανίων, στο χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος των Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Η Πανορθόδοξη Σύνοδος είναι η πρώτη που γίνεται μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών, το 1054.
Αν και πολλοί θεωρούν ότι οι απουσίες των Πατριαρχείων της Μόσχας, της Αντιοχείας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας αφαιρούν κάτι από την οικουμενικότητα της Συνόδου, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος έχει και την προεδρία, έστειλε μήνυμα προς τους απόντες λέγοντας ότι εύχεται να σεβαστούν την υπογραφή τους και να ταξιδέψουν στην Κρήτη έστω και την τελευταία στιγμή.
Μία από τις Εκκλησίες που άλλαξε γνώμη και τελικά θα δώσει το παρών είναι αυτή της Σερβίας. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Πατριαρχείο της Μόσχας προσανατολίζεται να στείλει ειδικό παρατηρητή.
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο βασικός λόγος απουσίας των τεσσάρων (από τις 14 Εκκλησίες και Πατριαρχεία που συγκροτούν το σύνολο της Ορθοδοξίας) έχει να κάνει με τις διαμάχες σχετικά με την πρωτοκαθεδρία των Προκαθημένων. Ωστόσο δεν αποσιωπάται το γεγονός ότι η Σύνοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο εξωτερικής πολιτικής και πολιτικών επιδιώξεων.
Κατά την έναρξη αλλά και κατά τη λήξη της Συνόδου θα πάρουν μέρος ως παρατηρητές εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των άλλων χριστιανικών ομολογιών.
Απόψε ο υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης επίσημο δείπνο προς τιμή των Προκαθήμενων των Εκκλησιών. Την Κυριακή επίσημο γεύμα θα παραθέσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Κρήτη με την ευκαιρία της Συνόδου.
Οι επίσημες εργασίες ξεκινούν την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 9:00 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 26 Ιουνίου με γεύμα από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου. 

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου