Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ

Μία επιστημονική ομάδα συντηρητών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πρόκειται να συμμετάσχει στις επισκευές του ιερότερου μνημείου της Χριστιανοσύνης, του τάφου του Ιησού Χριστού.
Οι Έλληνες συντηρητές πρόκειται να επισκευάσουν τον Πανάγιο τάφο χρησιμοποιώντας καρφιά τιτανίου, ενώ οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 9 μήνες...
προκειμένου να αναστηλωθεί το παρεκκλήσι, το οποίο είναι χτισμένο πάνω και γύρω από την αίθουσα που ετάφη ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστος.
Το πέρασμα του χρόνου έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο παρεκκλήσι, το οποίο καταρρέει υπό το βάρος του. Οι συντηρητές θα πρέπει να μπουν σε έναν μικροσκοπικό χώρο, λίγων μόλις τετραγωνικών μέτρων. Εκεί θα πρέπει να καθαρίσουν υπολείμματα κεριών, πολλά από τα οποία βρίσκονται εκεί εδώ και αιώνες. 
Έπειτα θα σταθεροποιήσουν τα μάρμαρα και θα περάσουν κονίαμα σε υλικά που προέρχονται από την εποχή των Σταυροφοριών, δηλαδή τον 12ο αιώνα μ.Χ.. Τέλος θα πρέπει να σηκώσουν την πλάκα στην καρδιά του μνημείου και θα κοιτάξουν τι υπάρχει από κάτω της. Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά μετά από 200 έτη. 


ΠΗΓΗ:http://ekklisiaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου