Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

<<ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣ>> ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Ο ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ!!!




Φωτιές άναψε η καταγγελία που έκανε ο τέως πρόεδρος και τέως πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα κατά του σημερινού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, μιλώντας στην αλβανική Βουλή, ότι η Αλβανία με την εύνοια και την προστασία της σημερινής κυβέρνησης έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φυτώριο χασισοκαλλιέργειας. Ο Σαλί Μπερίσα δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει την Αλβανία «Δημοκρατία του χασίς», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Υποστήριξε δε ανοιχτά ότι πολλές περιπτώσεις φυτειών χασίς, προστατεύονται από τις δομές της αστυνομίας.

Οι κατηγορίες Μπερίσα περιλάμβαναν και παραδείγματα για εκτεταμένες καλλιέργειες σε Τεπελένι, Χιμάρα, Αυλώνα, Άγιους Σαράντα και πολλές ακόμη στη Βόρεια και Κεντρική Αλβανία.
Παρουσιάστηκαν επίσης στοιχεία και φωτογραφίες που δημοσιεύονται συχνά στην εφημερίδα-όργανο του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος. Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση έχει αναγάγει σε ζήτημα αιχμής, το θέμα της καλλιέργειας και εμπορίας ινδικής κάνναβης στην Αλβανία, η οποία θεωρείται σήμερα ο χασισοβολόνας της Ευρώπης.
Τις κατηγορίες προσπαθεί να αντικρούσει η κυβέρνηση, αναφερόμενη στις δράσεις της αστυνομίας για την καταπολέμηση του φαινομένου, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες που ανακαλύπτει. Πέρυσι, σε μια οργανωμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ, κατέστρεψε μεγάλες φυτείες στο χωριό Λαζαράτι στο Αργυρόκαστρο, ενώ διατείνεται ότι τις τελευταίες ημέρες κατάστρεψε σε όλη τη χώρα περισσότερα από 110 χιλιάδες φυτά χασίς.

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου