Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΟΠΑΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΕΥΛΟΓΙΕΣ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν.ΦΙΛΗ!
TAKSH ADEIA


Το φαινόμενο των μαζικών απουσιών των μαθητών πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προκειμένου να διαβάσουν για τις εξετάσεις και όχι να παρακολουθήσουν το σχολείο τους, υποβοηθείται, όπως φαίνεται εφέτος, και από το υπουργείο Παιδείας, αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη «Οι απουσί́ες των μαθητώ́ν Δευτεροβά́θμιας Εκπαί́δευσης που έγιναν κατά το τρέχον σχολικό έτος, λό́γω της εποχική́ς γρίπης, δε θα ληφθούν υπό́ψη για το χαρακτηρισμό́ της φοίτησής τους».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, προϋπόθεση για την απαλλαγή από τις συγκεκριμένες απουσίες αποτελεί η προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας. 
Η απόφαση αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά στην εκπαιδευτική κοινότητα για το κατά πόσο μπορεί να απουσιάζει μαθητής με δικαιολογητικό από γιατρό.

O κάθε μαθητής έχει 114 απουσίες συνολικά οπότε τίθεται το ερώτημα γιατί βγαίνει απόφαση λίγο πριν τη λήξη του διδακτικού έτους και το κυριότερο γιατί ένας μαθητής που αρρώστησε τον Δεκέμβρη να φέρει δικαιολογητικά τον Μάιο. Επίσης, ένα ερώτημα που τίθεται είναι γιατί αυτά τα δικαιολογητικά δεν παρουσιάστηκαν εντός των προθεσμιών που ισχύει για τις υπόλοιπες ασθένειες.
Ηλεκτρονικό απουσιολόγιο

Όπως έχει ανακοινώσει πάντως ο Φίλης μελετάται ένα αυτοματοποιημένο σύστημα καταγραφής των απουσιών των μαθητών, το οποίο θα υπολογίζει τις υπερβάσεις ορίων και θα προσφέρει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης των γονέων, χωρίς καν να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με το σχολείο. Σκοπός είναι το «ηλεκτρονικό» απουσιολόγιο να ειδοποιεί αυτόματα τους γονείς των μαθητών.

ΠΗΓΗ:http://proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου