Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΡΟΣΤΟΦ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Ροστόφ, μετά από πρωτοβουλία Ιβάν Σαββίδη
Ο Ιβάν Σαββίδης και ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ροστόφ, Άνταμ Αλμπέκοφ (φωτ.: agoor.ru)



Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τη δημιουργία Έδρας Ρωσικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Ροστόφ ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας τομέα Νεοελληνικής Γλώσσας στην έδρα Γλωσσολογίας και Δημοσιογραφίας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με την ανακοίνωση ξεκίνησαν επίσημα οι Ημέρες Ελλάδας σε ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ρωσίας.

Η συμφωνία για τη συνεργασία μεταξύ του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας στο Ροστόφ επί του Ντον υπεγράφη από τον πρόεδρο της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδη, και τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ροστόφ, Άνταμ Αλμπέκοφ.
Αντικείμενο της συμφωνίας τους ήταν η οργάνωση και η μακροπρόθεσμη συνεργασία τους στο πλαίσιο της προώθησης της ελληνικής γλώσσας, η συνεργασία σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και η υποστήριξη και αναβίωση των παραδόσεων των κοινοτήτων. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου, παράλληλα με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, θα μπορούν να έρθουν σε επαφή και με τον ελληνικό πολιτισμό.

Έκθεση βιβλίων αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό
Κατά την έναρξη των Ημερών Ελλάδας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Ροστόφ, μέλη της ελληνικής διασποράς παρουσίασαν έκθεση βιβλίων αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό, ενώ οι φοιτητές κλήθηκαν να διαγωνιστούν σε κείμενα με θέμα «Τι γνωρίζω για την Ελλάδα». 
Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό μια και διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες είχαν πράγματι γνώσεις για την ελληνική ιστορία.
ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου