Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΥΕΘΑ Δ.ΒΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και συμμετείχε σε σύσκεψη με στελέχη της Περιφέρειας, με θέμα τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ανέφερε:

“Είναι γνωστό ότι το προσφυγικό είναι ένα διεθνές πρόβλημα, ένα πρόβλημα δικαιωμάτων του ανθρώπου, συγχρόνως για την Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εθνικό, θα έλεγα πατριωτικό. Ετσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και νομίζω ότι ο Περιφερειάρχης έδωσε τα βασικά σημεία του πατριωτικού και εθνικού ζητήματος που πρέπει όλοι μαζί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να το αντιμετωπίσουμε.

Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και πρέπει να πω, ότι ο Περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί άρχοντες, προσήλθαν σαν έτοιμοι από καιρό. Ήταν ένα θέμα το οποίο ήδη το είχαν επεξεργαστεί και πραγματικά μας δίνει διεξόδους, ώστε με συναίνεση όλων των θεσμών και την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση να μη δημιουργήσουμε επιπλέον βάρος στην Περιφέρεια αλλά να αξιοποιήσουμε τη φιλοξενία, ώστε να οφεληθούν και οι πρόσφυγες και η Περιφέρεια.
Την επόμενες μέρες αυτό θα γίνει συγκεκριμένο σχέδιο και από το συγκεκριμένο σχέδιο θα προχωρήσουμε στην πράξη, γιατί και η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει, ότι παρόλες τις δυσκολίες, τέτοια ζητήματα - ζητήματα αρχής και αξιών - και μπορεί να τα βγάλει πέρα και να φανεί δυνατή, γιατί είμαστε και πλούσια και δυνατή χώρα σε όλα τα επίπεδα και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να το κάνουμε φανερό σε όλο τον κόσμο".

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε:
 "Θα φιλοξενήσουμε παντού πρόσφυγες. Πρέπει να υπάρχει ένας γενικός καταμερισμός, με βάση τη φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής αλλά και την ιστορία της και την οικονομική της δυνατότητα, ώστε να μην δημιουργηθεί υπέρμετρο βάρος σε μια περιοχή, όπως στην Ειδομένη.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει τη δημιουργία αυτών των κέντρων φιλοξενίας - με βάση τις υποδείξεις και τα σχέδια της ίδιας της Περιφέρειας - τη σίτιση, τις συνθήκες υγιεινής και την υγειονομική φροντίδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.


Συμφωνήσαμε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο. Τους χώρους θα τους καθορίσουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Παράλληλα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες του ασύλου και από την επόμενη βδομάδα να βλέπουμε να προχωράνε γρήγορα τις αιτήσεις. Βέβαια, το βασικό είναι να λειτουργήσει πλήρως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας”.


ΠΗΓΗ:http://www.mod.mil.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου