Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΙΓΙΕΦ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Συνάντηση Ερντογάν-Αλίγιεφ στο Αζερμπαϊτζάν
Ο  Τούρκος ΠρόεδροςΕρντογάν βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν με αφορμή το 7ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Συμμαχία των Πολιτισμών του ΟΗΕ


Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν ο οποίος βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν για να συμμετάσχει στον 7οΠαγκόσμιο Φόρουμ για τη Συμμαχία των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών συναντήθηκε με τον Αζέρο ομόλογο του Ιλχάμ Αλίγιεφ.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία Ζαγκούλμπα οι Ερντογάν και Αλίγιεφ εξέφρασαν την ευχαρίστηση που νιώθουν από την ανάπτυξη των διμερών φιλικών και αδελφικών σχέσεων που βασίζονται σε στρατηγική εταιρικότητα μεταξύ των δυο χωρών με επιτυχία σε όλους τους τομείς.
Οι δυο ηγέτες οι οποίοι επισήμαιναν ότι οι υψηλόβαθμες απόψεις έχουν μεγάλη σημασία από την άποψη της ανάπτυξης των σχέσεων δήλωσαν πως είναι σίγουροι ότι οι σχέσεις θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται περαιτέρω.
Στη συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκε και το 7οΠαγκόσμιο Φόρουμ για τη Συμμαχία των Πολιτισμών του ΟΗΕ τονίστηκε πως το συγκεκριμένο φόρουμ θα συμβάλλει στη διεθνή συνεργασία.
Οι Ερντογάν και Αλίγιεφ συζήτησαν επίσης το θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα με πρώτα το σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου Trans-Anatolian (TANAP) καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και έδωσαν το μήνυμα ότι Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν είναι «ένα έθνος δυο κράτη».
Μετά το πέρας της διμερής συνάντησης ο Αλίγιεφ παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Ερντογάν. το γεύμα στο οποίο παρέστησαν επίσης η σύζυγος του Τούρκου Προέδρου Εμινέ Ερντογάν και η σύζυγος του Αλίγιεφ,  Μεχριμπάν Αλίγιεβα, διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα.

ΠΗΓΗ:http://www.trt.net.tr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου