Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ο ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΣΤΟ 2ο ΦΟΡΟΥΜ "ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ"





Σαφή θέση υπέρ των Αρμενίων και του δίκαιου αγώνα τους να αναγνωριστεί η Γενοκτονία πήρε ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ κατά το 2ο Φόρουμ «Ενάντια στο έγκλημα της Γενοκτονίας» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου στο Ερεβάν, υπό την αιγίδα της Βουλής και του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας. 

Εκπροσωπώντας τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Not on our Watch» του οποίου είναι και συνιδρυτής, ο χολιγουντιανός ηθοποιός και σκηνοθέτης είπε ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων είναι μέρος της Παγκόσμιας Ιστορίας και όχι μόνο της αρμενικής.
«Όταν κάποιος προσπαθεί να εξολοθρεύσει μια ολόκληρη ανθρώπινη φυλή, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους, αυτό είναι Γενοκτονία και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εκδοχή του» τόνισε, καταχειροκροτούμενος. 

Στη διάρκεια του φόρουμ, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για την εξάπλωση της τρομοκρατίας και της πρακτικής των «γενοκτονικών δολοφονιών» στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κάνει το Ισλαμικό Κράτος. 
Πολλοί ήταν οι σύνεδροι που ανέφεραν την τρομοκρατία και την παρενόχληση βάσει της εθνικότητας ή της θρησκείας ως γενεσιουργές αιτίες των ανθρωπιστικών κρίσεων και των καταστροφών, συμπεριλαμβανομένου του Προσφυγικού που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη.

Στο τελικό ανακοινωθέν του Παγκόσμιου Φόρουμ, όλες οι χώρες δεσμεύτηκαν να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να «καταπολεμηθεί η μάστιγα της γενοκτονίας και άλλων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».
Στο Φόρουμ, στο οποίο μίλησε και ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, ως εισηγητές συμμετείχαν επίσης ο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους από την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ο δρ Άντριου Γούλφορντ, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης των Μελετητών Γενοκτονιών, ο Βαρτάν Κρικοριάν, συνιδρυτής του οργανισμού «100 LIVES» και ο δρ Τζο Βερχόβεν, ad hoc (έκτακτος) δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Την Κυριακή 24 Απριλίου, ο δημοφιλής ηθοποιός συμμετείχε στην αντιπροσωπεία των Αρμένιων αξιωματούχων και διεθνούς φήμης προσωπικοτήτων που κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο της Γενοκτονίας.
ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου