Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΑΓΙΟ ΦΩΣ - Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ-ΤΟ ΘΑΥΜΑ-ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ










Στον κατάμεστο από πιστούς Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα έγινε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Από νωρίς είχαν φτάσει στο Ναό της Αναστάσεως οι αντιπροσωπείες των Αρμενίων και των Ορθοδόξων της Συρίας.

Βάσει του τελετουργικού η πύλη του Παναγίου Τάφου σφραγίστηκε και στη συνέχεια έγινε έλεγχος από μέλη των δογμάτων ώστε να διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει καμία εστία φωτιάς.

Όταν έφτασε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και αφού προηγήθηκε λιτανεία γύρω από το ιερό κουβούκλιο, έβγαλε τα περισσότερα άμφιά του και Αρμένιοι κληρικοί έλεγξαν αν μεταφέρει μαζί του ο,τιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει σπινθήρα. Ακολούθως, η Πύλη άνοιξε και στον Πανάγιο Τάφο μπήκε μόνος του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, με τον Πατριάρχη των Αρμενίων να παραμένει στον προθάλαμο.
Με 33 κεριά, όσα τα χρόνια του Χριστού, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο με το Άγιο Φως, που πλέον ξεκινά το ταξίδι του στα πέρατα της Ορθοδοξίας. Μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί αεροπορικώς σε 17 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/,4Ε TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου