Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΠΟΕΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ


eyrv-foto


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αναφορικά με τη φορολογία εισοδήματος του στρατιωτικού προσωπικού και τα οφειλόμενα αναδρομικά που έλαβε κάθε συνάδελφος στρατιωτικός, κατ΄ εφαρμογή της υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφασης του ΣτΕ, που κέρδισε η Ομοσπονδία μας, και μετά τα ερωτήματα που μας έθεσαν τα μέλη μας, απευθυνθήκαμε στον αρμόδο οικονομικό υπηρεσιακό φορέα, ο οποίας μας γνώρισε:
α. Ο ΟΛΚΕΣ θα επανεκδώσει τις βεβαιώσεις αποδοχών για τα έτη 2012, 2013 και 2014, τις οποίες κάθε στέλεχος θα πρέπει να καταθέσει στην οικεία ΔΟΥ με νέο έντυπο Ε1 (ένα για κάθε έτος) , το οποίο θα εκτυπώσει από την εφαρμογή του TAXISNET.
β. Για το οικονομικό έτος 2015 (φετινή δήλωση) θα εκδοθεί νέα ετήσια βεβαίωση αποδοχών, στην οποία θα εμπεριέχονται τα αναδρομικά που κατεβλήθησαν το έτος 2015. Όσοι ήδη υπέβαλλαν φορολογική δήλωση θα πρέπει να προβούν σε τροποποιητική όμοια, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ανωτέρω παραγράφου.
γ. Δεν τίθεται θέμα διπλής φορολογίας για το οικονομικό έτος 2013 (αναδρομικά από 1/8/2012 έως και 31/12/2012), καθόσον, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, ήδη τα εισοδήματα τούτα φορολογήθηκαν.
Η Ομοσπονδία καλεί κάθε συνάδελφο ξεχωριστά να της γνωρίσει, μέσω των Περιφερειακών Ενώσεων, τυχόν δυσλειτουργίες.

ΠΗΓΗ:http://www.poes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου