Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ!!!






Τρομοκράτη χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα έπρεπε να τον φιλοξενούν».
Αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει «να φιλοξενούν έναν τρομοκράτη, όπως ο κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν», η δράση του οποίου θα έπρεπε να απαγορεύεται παγκοσμίως. Ο Ερντογάν απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πρόσθεσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα μπορεί να παραταθεί από το Κοινοβούλιο.
Για το θέμα της Συρίας, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν θα πρέπει να αποτελέσει μέλος μιας μεταβατικής κυβέρνησης και ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας θα πρέπει να τύχει σεβασμού από τις άλλες χώρες.
Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε πως «η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με την διαδικασία ένταξης στην ΕΕ. (...) Και το αντίθετο πρέπει να συμβεί όμως, και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και η ΕΕ». «Δεν έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή. (...) Θέλουμε την ΕΕ να είναι ειλικρινής για τη διαδικασία αυτή», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου Κορυφής στα Ηνωμένα Έθνη.


ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου