Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ:ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ "MILITARY ERASMUS" ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ(ESDC)






Στο πλαίσιο της συνεισφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κολέγιο Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) και κατ’ επέκταση στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Ακαδημία της Αυστρίας «Theresan Military Academy», διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από 19 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου 2016 στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Λάρνακας, άσκηση με τίτλο «Ανάπτυξη Ηγετικών Ικανοτήτων». Σε αυτή θα συμμετάσχουν στελέχη της Εθνικής Φρουράς και μαθητές και εκπαιδευτές των στρατιωτικών σχολών της Αυστρίας, Ελλάδας, Ρουμανίας και Τσεχίας.

Η άσκηση αποσκοπεί στη δημιουργία μελλοντικών ηγητόρων εφοδιασμένων με τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες να αντιμετωπίζουν γρήγορα και επιτυχημένα, οποιαδήποτε κατάσταση τους παρουσιαστεί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους. Tα επεισόδια που δίνονται, ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα, καθώς πολλοί ευρωπαϊκοί στρατοί καλούνται τα τελευταία χρόνια να εκτελέσουν ειρηνευτικές αποστολές, για την αντιμετώπιση συγκρούσεων, τρομοκρατίας και άλλων ασύμμετρων απειλών.

Της άσκησης προηγήθηκε ενότητα εκπαίδευσης εκπαιδευτών από 12 μέχρι 16 Σεπτεμβρίου 2016.




ΠΗΓΗ:http://www.mod.gov.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου