Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΚΗΠΟΣ ΕΡΜΙΤΑΖ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο κήπος Ερμιτάζ της Μόσχας γίνεται μια μικρή Ελλάδα

Ο κήπος Ερμιτάζ στη Μόσχα




Θεατρικές παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας, μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών και μίνι Ολυμπιακοί Αγώνες συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού «Ακρόπολις», που θα λάβει χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη του Δήμου Μόσχας στον κήπο Ερμιτάζ της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αναμένεται μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου.
«Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια ζωγραφικής, συναυλία με καλλιτέχνες από την Ελλάδα (Μήδεια Χουρσουλίδου από την Αθήνα, οι «No Name Band» με τον Κυριάκο Καραγιάννη και τη Χριστίνα Κακαγιάντη από τη Θεσσαλονίκη), καθώς και μουσικές εκδηλώσεις με Ρώσους καλλιτέχνες ελληνικής καταγωγής (Ευκλείδης Κιουρτζίδης, Ξένια Γεωργιάδη)» δήλωσε ο πρωτεργάτης του φεστιβάλ, ο ομογενής από τη Ρωσία Γιάννης Πολίτοφ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ομογενής από τη Μόσχα Γιάννης Πολίτοφ μιλά για το φεστιβάλ
Βασικοί στόχοι του φεστιβάλ, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι η παρουσίαση της ελληνικής κοινότητας στη ρωσική πρωτεύουσα, αλλά και η προώθηση των διμερών σχέσεων στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας. 
«Στόχος μας είναι μια φορά κάθε χρόνο ο κήπος Ερμιτάζ να μετατρέπεται σε μικρή Ελλάδα» σημείωσαν χαρακτηριστικά σε ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα.
«Όσοι βρεθούν στο φεστιβάλ θα ξεχάσουν ότι βρίσκονται στο κέντρο της Μόσχας, αλλά με ένα μαγικό ραβδί θα μεταφέρονται στην μοναδική στον κόσμο Ακρόπολη της Αθήνας», συμπλήρωσε ο Γ. Πολίτοφ.
Θα διοργανωθούν και μαθήματα για παιδιά με θέμα «Οι άθλοι του Ηρακλή», στα οποία ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τον εαυτό του στο ρόλο του Ηρακλή και άλλων μυθικών χαρακτήρων! Όλοι οι καλεσμένοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την ελληνική και την κυπριακή κουζίνα.
Ένα ξεχωριστό μέρος του προγράμματος θα είναι η υπαίθρια έκθεση έργων Ελλήνων καλλιτεχνών και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η Ελλάδα και οι Έλληνες».
Βασικός υποστηρικτής του φεστιβάλ είναι η αλυσίδα γυμναστηρίων X-Fit της Ρωσίας, η οποία θα οργανώσει και μίνι Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου