Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ



Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε στην Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee Conference in Chief of Staff Session– MC/CS), στο Σπλιτ της Κροατίας.

Τα κύρια θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της Συνόδου αφορούσαν:
  • Στην διαμόρφωση της διαδικασίας παροχής κατευθύνσεων σε στρατιωτικό επίπεδο για την υλοποίηση της Στρατηγικής Αντίληψης (Strategic Consept), όπως αυτή προκύπτει στο πολιτικό πεδίο.
  • Στην εξέταση της αλληλεπίδρασης της Δομής Διοίκησης και της Δομής Δυνάμεων της Συμμαχίας σε σχέση με το διαμορφούμενο περιβάλλον ασφαλείας.
  • Στην επισκόπηση της εξέλιξης των τρεχουσών επιχειρήσεων και δράσεων του ΝΑΤΟ καθώς και της περαιτέρω προοπτικής τους.  
Στο περιθώριο της συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επαφές με όλους τους ομολόγους του καθώς και με τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (Supreme Allied Commander, Europe-SACEUR), General Curtis M. Scaparrotti, τον Ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού της Συμμαχίας (Supreme Allied Commander, Transformation-SACT) General Denis Mercier και τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής (Chairman of the Military Committee-CMC) General  Petr Pavel.





ΠΗΓΗ:http://www.geetha.mil.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου