Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ






Προκαταρκτική ενημέρωση του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Κυριακής.

Η συνάντηση με τον Μπαν Κι Μούν εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της τριμερούς συνάντησης του γ.γ. του ΟΗΕ με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο στα κατεχόμενα Μουσταφά Ακιντζί, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Στην ατζέντα το πλαίσιο των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς επί των «ανοιχτών» θεμάτων της διαπραγμάτευσης και οι τρόποι πιο ενεργής εμπλοκής του γ.γ. του ΟΗΕ στις συνομιλίες, βάσει και της κοινής επιθυμίας των δύο ηγετών, όπως αυτή εκφράστηκε και στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου.
Τη Δευτέρα, ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργέι Λαβρόφ και τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι. 
Ο Πρόεδρος της Κύπρου αναμένεται να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση στις 22 του μήνα και στη συνέχεια να παραθέσει συνέντευξη Τύπου.
Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη θα έχει και σημαντικές επαφές με οικονομικούς παράγοντες. Θα μιλήσει επίσης σε εκδήλωση της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής ενώ θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών και με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Επιπλέον στις 27 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Κύπρου θα συναντηθεί στο Λονδίνο με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, και την επομένη με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου