Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 150 ΔΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ
Η Τουρκία επιθυμεί να πάρει μερίδιο από επενδύσεις 150 δις στο Κουβέιτ



« Συνεργαστείτε με τους Τούρκους επιχειρηματίες για τα επενδυτικά σχέδια σας ύψους 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων» είπε στο Κουβέιτ, πρώτος σταθμός της περιοδείας που ξεκίνησε σε χώρες του Κόλπου,  ο υπουργός ανάπτυξης Λουτφή Ελβάν.
Ο Ελβάν συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασίας του Κουβέιτ, Μπαράκ αλ Σουμπάιχ.
Ο Ελβάν λέγοντας ότι η διοίκηση του Κουβέιτ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 5 χρόνια, είπε:
 « Περιμένουμε τη στήριξη του υπουργού για να πάρουν μεγάλο μερίδιο οι τουρκικές εταιρείες από τα έργα κατασκευής υποδομής, όπως το μετρό του Κουβέιτ».
Ο Τούρκος υπουργός αναφέροντας ότι η Τουρκία κατέχει την πρώτη θέση με 16.9 δισεκατομμύρια δολάρια, στις επενδύσεις των χωρών του Κόλπου στο εξωτερικό, σημείωσε πως αναπτύσσονται ταχεία οι σχέσεις Τουρκίας – Κουβέιτ, ότι δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων και ότι πρέπει να αυξηθεί.
« Η Τουρκία είναι η πύλη που ανοίγει στην Ευρώπη για το Κουβέιτ. Και το Κουβέιτ η πύλη που ανοίγει στον Κόλπο για την Τουρκία. Θα είμαστε πιο δυνατοί αν εργαστούμε μαζί» είπε ο Ελβάν.!!!!!!
Ο υπουργός Ανάπτυξης λέγοντας ότι στην Τουρκία δίνουν άδεια παραμονής ενός έτους για όσους αγοράζουν ακίνητο και επ’ αόριστον σε περίπτωση που διατηρηθεί το ακίνητο επί 8 χρόνια, συνέχισε ως εξής:
« Τώρα τίθεται σε ισχύ μια νέα τροποποίηση. Θα δώσουμε τουρκική ιθαγένεια σε όσους κάνουν επενδύσεις άνω ενός συγκεκριμένου ποσού».


ΠΗΓΗ:http://www.trt.net.tr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου