Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΜΥΡΝΗΣ





Συγκινητικό συγχαρητήριο μήνυμα προς τον νέο ιεράρχη της Σμύρνης Βαρθολομαίο απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σημειώνοντας μεταξύ άλλων την ιδιαίτερη σημασία της ανάληψης της ηγεσίας μιας ιστορικής Μητρόπολης, 94 χρόνια μετά το θάνατο του Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Ο υπουργός τονίζει επίσης τον ιδιαίτερο συμβολισμό της Σμύρνης στον ξεριζωμό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας.
Το μήνυμα του Νίκου Κοτζιά:
«Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ειλικρινή και εγκάρδια συγχαρητήριά μου για τη χειροτονία σας ως μητροπολίτη Σμύρνης. Αναλαμβάνετε το βάρος της ηγεσίας μίας ιστορικής Μητρόπολης, 94 χρόνια μετά από το μαρτυρικό θάνατο του προκατόχου σας και τελευταίου μητροπολίτη Σμύρνης, Χρυσοστόμου.
Θα είστε επικεφαλής μίας Μητρόπολης που συμβολίζει, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Στον τόπο που κορυφώθηκε το δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, εκεί όπου δεκάδες χιλιάδες Έλληνες έχασαν με βίαιο τρόπο τη ζωή τους ή εξωθήθηκαν στην προσφυγιά, Εσείς καλείστε να φέρετε και πάλι το φως και τη ζωή.
Πέρα από την ιδιαίτερη συγκίνηση για τη χειροτονία σας διακατέχομαι και από την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα επιτύχετε στο έργο σας. Να είστε σίγουρος, Σεβασμιώτατε, ότι στην προσπάθειά σας αυτή θα έχετε τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών και εμού προσωπικώς».

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου