Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:ΟΙ ΣΧΕΣΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟ ΜΕΛΛΟΝ
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας έχουν ιστορικό βάθος και γόνιμο μέλλον
Ο Μ. Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας Σ. Ποπόφ και βουλευτές από τη Ρωσία, την Αρμενία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία, στα εγκαίνια της έκθεσης για το Άγιον Όρος στη Βουλή




Τη διαχρονική πνευματική λάμψη του Αγίου Όρους αλλά και τις ιδιαίτερες σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία εξήρε ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, την Παρασκευή 27 Μαΐου, της έκθεσης με θέμα «Άθως: Το Άγιον Όρος», που φιλοξενείται στη Βουλή.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, με την ευκαιρία του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας και της χιλιόχρονης παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, και στις δηλώσεις του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ανεκτίμητο πνευματικό πλούτο της Ορθοδοξίας. «Η πνευματική λάμψη του Αγίου Όρους διαρκεί ασκίαστη για πάνω από χίλια χρόνια, και έως σήμερα παραμένει ο άσβεστος φάρος της πίστης για όλους τους Ορθοδόξους, όπου γης. Αυτό είναι και το μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, διοργανώνοντας αυτήν την περίφημη έκθεση, που ξεκίνησε το ταξίδι της στην Μόσχα και συνεχίζει στην Αθήνα και σε άλλους προορισμούς», δήλωσε.

Στην Αθήνα συνεχίζει το ταξίδι της η έκθεση με θέμα «Άθως: Το Άγιον Όρος»
Με δεδομένο ότι η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στάθηκε και στην ιστορικότητα των ελληνορωσικών σχέσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: 
«Οι στενές σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας έχουν μεγάλο ιστορικό βάθος, σημαντικό παρόν και ασφαλώς ακόμη πιο γόνιμο μέλλον, αρκεί βεβαίως να υπάρξει η βούληση να αξιοποιηθούν, προς αμοιβαίο όφελος. Πιστεύω ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθήνα θα συμβάλει καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση».
ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου