Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ
Εκτινάχτηκε ο αριθμός των αστέγων την τελευταία 5ετία




Έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια ο συνολικός αριθμός των αστέγων, σύμφωνα με έρευνα στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Καταπολέμηση της Φτώχειας και της Κοινωνικής Περιθωριοποίησης».

Το 70,6% των αστέγων οδηγήθηκαν στην ανεργία την τελευταία πενταετία και βασική αιτία για το 47% είναι ότι έχασαν τη δουλειά τους.
Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι άστεγοι είναι Έλληνες (63%). Το 85,4% είναι άνδρες και το 57% ηλικίας 35-55 ετών. Το 50,5% είναι χρήστες ναρκωτικών. 
Οι περισσότεροι συγκεντρώνονται στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας κυρίως γιατί εκεί βρίσκονται οι βασικές δομές αρωγής του Δήμου αλλά και οι «πιάτσες» των ναρκωτικών. Επίσης, γιατί περιορίζονται οι καταγγελίες καθώς τα σπίτια είναι λιγότερα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τρεις στους δέκα αστέγους αρνούνται να φιλοξενηθούν σε δομές του Δήμου ή άλλων φορέων. Επικαλούνται τη γραφειοκρατία στην διαχείριση των αιτημάτων τους, την κακή κατάσταση σε κάποιους ξενώνες, τους κανόνες που ισχύουν εκεί αλλά και το φόβο να αποκοπούν από τους οικείους τους.
Μέσω του προγράμματος του Δήμου που χρηματοδοτήθηκε από τη νορβηγική κυβέρνηση και χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, δόθηκαν συνολικά 46.156 κουπόνια αξίας 1.846.240 ευρώ, σε 3.724 δικαιούχους (οικογένειες), που αντιστοιχούν σε 8.996 μεμονωμένα άτομα. 
Σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης είπε ότι ο Δήμος «μέσω των κοινωνικών του δομών και με ισχυρές συμμαχίες φορέων, εταιριών και απλών πολιτών, ενισχύει περισσότερους από 25.000 κατοίκους στην πόλη, στηρίζοντας την κοινωνική συνοχή και αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά τη μάχη κατά της φτώχειας».
ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου