Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!!!




Με συνέντευξη που έδωσε από τη Σμύρνη, ο Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει τις απειλές προς το Βερολίνο σε περίπτωση που ψηφισθεί το γερμανικό νομοσχέδιο για το χαρακτηρισμό της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονίας. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος επισήμανε ότι μια τέτοια απόφαση  ενδεχομένως να βλάψει τις σχέσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και την Άγκυρα.???

Μάλιστα, δήλωσε ότι ενημέρωσε την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ γι' αυτή την ανησυχία του και ζήτησε από τη Γερμανία μην πέσει σ' αυτή την παγίδα «γιατί αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει όλες τις σχέσεις μας με τη Γερμανία όπου ζουν τρία εκατομμύρια Τούρκοι και η οποία είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ».
Το νομοσχέδιο «Μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων πριν από 101 χρόνια» προτείνεται από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της πλειοψηφίας [τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU και CSU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD)], καθώς και από τους Πράσινους, που ανήκουν στην αντιπολίτευση, και έχει όλες τις πιθανότητες να ψηφιστεί στη συζήτηση της Πέμπτης.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με την Μόσχα δηλώνοντας ότι επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία, αλλά δεν έχει καταλάβει τι είδους «πρώτο βήμα» περιμένει η άλλη πλευρά.
Ισχυρίστηκε ότι φοβάται πως οι ρωσοτουρκικές σχέσεις θυσιάστηκαν για «το σφάλμα ενός πιλότου», όπως χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι Su-24 από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία στη συρο-τουρκική μεθόριο.
ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου