Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΚΥΠΡΟΣ:ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 3η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ <<ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-2016>>




Συνεχίστηκε χθές Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, με απόλυτη επιτυχία η 3η Φάση της Πολυεθνικής Άσκησης Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας (CIMIC) «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-2016», που αφορά στην αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το σενάριο περιλάμβανε σοβαρό ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα, συγκεκριμένα ατύχημα με επιβατικό πλοίο, καθώς και αεροδιακομιδή (MEDEVAC). 

Στην ημερήσια άσκηση Έρευνας Διάσωσης, συμμετείχαν συνολικά δέκα (10) αεροπορικά και δώδεκα (12) ναυτικά μέσα, καθώς και προσωπικό, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ιταλίας, του Ισραήλ καθώς και της Ουγγαρίας, υπό τον συντονισμό και επιχειρησιακό έλεγχο του ΚΣΕΔ Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της 3ης Φάσης έγινε σύγκληση της Συντονιστικής Ομάδας Χειρισμού Κρίσεως (ΣΟΧΚ) στο ΚΣΕΔ Λάρνακας, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων κρατικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση των περιστατικών Έρευνας Διάσωσης. Το ΚΣΕΔ και οι άλλες συμμετέχουσες υπηρεσίες της Δημοκρατίας σε συνεργασία με αεροναυτικές δυνάμεις φίλιων κρατών απέδειξαν ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση οποιονδήποτε περιστατικών εκτάκτου ανάγκης σε όλο το θαλάσσιο χώρο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε περίπτωση κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Οι ξένοι παρατηρητές ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν το ημερήσιο σενάριο Έρευνας Διάσωσης, επιβιβασμένοι στη Γαλλική Φρεγάτα “FORBIN” η οποία συμμετείχε στην άσκηση.

Η άσκηση συνεχίζεται με την πραγματοποίηση νυχτερινού επεισοδίου το σενάριο του οποίου αφορά σοβαρό αεροπορικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα.



ΠΗΓΗ:http://www.mod.gov.cy/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου