Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!





Η Γερμανία θα πρέπει να «είναι προσεκτική στις σχέσεις της με την Τουρκία»!!!!, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, μόλις λίγα 24ωρα πριν από την ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ επί της απόφασης με την οποία αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, την οποία αρνείται η Άγκυρα.


«Η Γερμανία είναι φίλη μας και σύμμαχός μας, όπου ζουν πολλοί πολίτες τουρκικής καταγωγής», δήλωσε ο Ν. Κουρτουλμούς σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να είναι προσεκτική στις σχέσεις της με την Τουρκία».!!!
Στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού Κοινοβουλίου, ετοιμάζεται ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται για πρώτη φορά η Γενοκτονία από τους Οθωμανούς, όπως και «το μερίδιο ευθύνης» της Γερμανίας στο έγκλημα αυτό. 
Αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη 2 Ιουνίου.
«Δεν πιστεύω ότι το κοινοβούλιο της Γερμανίας θα καταστρέψει αυτή τη σχέση για τα συμφέροντα δύο ή τριών πολιτικών. Δεν είναι αυτός ο ρόλος των Κοινοβουλίων να αποφασίζουν για αυτά τα θέματα. Το καθήκον ενός Κοινοβουλίου είναι να δίνει τα ντοκουμέντα του, αν έχει, στους ιστορικούς και να προσφέρει την υποστήριξή του στη διασαφήνιση των γεγονότων», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου