Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ






Την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία, κατέθεσε στέφανο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Σόφια και συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Πτέραρχο Constantin Popov με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ακολούθως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ.  Dimitar Kyumyrdzhiev. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις προσφυγικές / μεταναστευτικές ροές και επηρεάζουν άμεσα τις βαλκανικές χώρες καθώς και στην προαγωγή της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών εντός του ευρωατλαντικού πλαισίου.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και απένειμε αναμνηστικά διακριτικά σε στελέχη των Βουλγαρικών ΕΔ, τα οποία έχουν φοιτήσει σε Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου