Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΑΦΙΞΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΤΟ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ(BINTEO)



Με τιμητικές κωδωνοκρουσίες έγινε δεκτός στις Καρυές, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου τον υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους γέροντας Παύλος και ο πολιτικός διοικητής της Αθωνικής Πολιτείας Αρίστος Κασμίρογλου.







Ο Πρόεδρος Πούτιν παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία στο Ι.Ν. του Πρωτάτου,προσκύνησε την ιερή εικόνα του Άξιον Εστί και ευχαρίστησε θερμά την Αθωνική Πολιτεία για τη φιλοξενία.









Παρόντες κατά την άφιξη του Ρώσου προέδρου στον Ι.Ν. του Πρωτάτου ήταν επίσης ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Ακολούθησε η επίσημη υποδοχή του υψηλού προσκεκλημένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, τον υπουργό και τον υφυπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Γιάννη Αμανατίδη, αντίστοιχα, και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη. 



Εν συνεχεία στο Αρχονταρίκι έγινε το καλωσόρισμα του Ρώσου προέδρου με το παραδοσιακό κέρασμα, τις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις των δύο προέδρων και την προβλεπόμενη από το πρωτόκολλο ανταλλαγή δώρων.



Τόσο ο Ρώσος πρόεδρος όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην τεράστια σημασία του Αγίου Όρους ως κοιτίδας και λίκνου της Ορθοδοξίας. «Το Άγιον Όρος είναι ένας χώρος ο οποίος δυναμώνει την Ορθοδοξία και εμπνέει τους ορθοδόξους σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Βλάντιμίρ Πούτιν για να τονίσει στη συνέχεια «το ειδικό βάρος που έχει το Άγιον Όρος για την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στη Ρωσία».
Η προσκηνυματική επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθωνική Πολιτεία έκλεισε με τη μετάβασή του στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα, το λεγόμενο ρωσικό μοναστήρι. Η επίσκεψή του εκεί είχε χαρακτηριστεί ιδιωτική γι’ αυτό και απαγορεύτηκε η λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Στη Μονή βρισκόταν ήδη από την Παρασκευή ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος και χοροστάτησε στη πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε εκεί.
Χωρίς αμφιβολία τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας χαρακτήρισαν την επίσκεψη Πούτιν στο Άγιον Όρος. Δεκάδες άνδρες των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας ακροβολισμένοι σε κάθε σημείο της διαδρομής, ελεύθεροι σκοπευτές, περιπολίες σκαφών του λιμενικού, άκρα μυστικότητα σε σχέση με το σκάφος που θα μετέφερε τον Ρώσο Πρόεδρο στο λιμάνι της Δάφνης και απαγόρευση στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ να καλύψουν το προσκύνημά του στο ρωσικό μοναστήρι.




ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου