Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ
 Απαγόρευσαν την ακολουθία του Επιταφίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο




Σε μείζονα πρόκληση σε βάρος του κυπριακού ελληνισμού προχώρησαν οι Αρχές του ψευδοκράτους, απαγορεύοντας να πραγματοποιηθεί φέτος η ακολουθία του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. 

Όπως δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, το ψευδοκράτος δεν είναι υποχρεωμένο να δίνει άδεια σε κάθε αίτημα για θρησκευτικές τελετές και ότι δεν θα επιτραπεί στους Ελληνοκυπρίους να «εκμεταλλεύονται την θρησκευτική ελευθερία για να στέλνουν πολιτικά μηνύματα».

Να σημειωθεί πως η ακολουθία στο συγκεκριμένο ναό είχε τελεστεί τα προηγούμενα τρία χρόνια. 

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως έθεσε το ζήτημα στη συνάντησή του, την Τετάρτη 11 Απριλίου, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, και διερωτήθηκε σε τι ενοχλούσε η τέλεση της ακολουθίας του Επιταφίου. «Δεν είναι αρκετό η τουρκική πλευρά να επικαλείται την ανάγκη υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη να λαμβάνει μέτρα που προκαλούν τα αισθήματα των Ελληνοκυπρίων», τόνισε.
Δήλωσε ωστόσο πως δεν θέλει να δώσει συνέχεια, καθώς δεν είναι πρόθεση του, όπως είπε, να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα.!!!!!


ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου