Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΟΙ ΕΥΖΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΙΔΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ





Την Τετάρτη 19 Απριλίου αναμένονται στην Αδελαϊδα εννέα Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, με τους δύο αξιωματικούς συνοδούς τους. Η ειδική ελληνική αποστολή, θα μεταβεί στην Αυστραλία μετά από ειδική άδεια που παραχώρησε το ελληνικό κράτος, προκειμένου το ελληνικό άγημα να αποτίσει φόρο τιμής στους στρατιώτες των ANZACs που πολέμησαν κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Προς τιμήν τους  θα παραθέσει δεξίωση, ο ελληνικής καταγωγής πολιτειακός θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης, εκ μέρους της πολιτειακής κυβέρνησης.

Η δεξίωση θα γίνει την Πέμπτη 20 Απριλίου, σε επίσημη εκδήλωση, στο δημαρχείο της πόλης.
«Τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς θα βρίσκονται μαζί μας για πέντε ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων θα έχουμε την χαρά και τη τιμή να τους φιλοξενήσουμε στην Πολιτεία μας, να τους φέρουμε σε επαφή με μέλη της παροικίας, αλλά και να συναντήσουν εκπροσώπους της πολιτειακής κυβέρνησης» εξήγησε ο Χάρης Πατσούρης, πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (The Foundation for Hellenic Studies), που διοργανώνει την επίσκεψη των μελών της Προεδρικής Φρουράς.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου 22-23 Απριλίου, οι Εύζωνες πρόκειται επίσης να παραβρεθούν στη θεία Λειτουργία της ενορίας Αγίου Γεωργίου, ενώ θα επισκεφθούν και τα ελληνικά γηροκομεία της Πολιτείας, καθώς και το Κολέγιο Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον, για να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τους μαθητές. 
Επίσης, στο πλαίσιο του καθιερωμένου εορτασμού για την επέτειο των ANZAC τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς πρόκειται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες.
Και στο Σίδνεϊ
Οι Εύζωνες θα παραμείνουν στην Αδελαΐδα έως και τις 25 Απριλίου οπότε και θα μεταβούν στο Σίδνεϊ για να λάβουν μέρος στις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις που γίνονται για να τιμήσουν την επέτειο του ANZACs και τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης. Η επίσημη επίσκεψη των μελών της προεδρικής φρουράς στην Αυστραλία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Μαΐου. 

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/-http://neoskosmos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου