Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Η ΧΙΟΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Με τιμές αρχηγού κράτους θα υποδεχθεί η Χίος, στις 10:30 της Πέμπτης, την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο αεροδρόμιο του νησιού. 

Η εικόνα επισκέπτεται για πρώτη φορά το βορειοανατολικό Αιγαίο, και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ανυπομονούν, όπως δηλώνει στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Χίου Δημήτρης Nικολαΐδης, λίγες ώρες πριν από το σημαντικό αυτό γεγονός.

Η επίσκεψη της εικόνας συνδυάζεται με τα Ελευθέρια (104η επέτειος της απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό) και τον εορτασμό των πολιούχων αγίων της πόλης Μηνά, Βικέντιου και Βίκτωρα.

«Κινούμαστε σε γοργούς ρυθμούς, γεμάτοι συγκίνηση, για να προλάβουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες ούτως ώστε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά να γίνει με όσο το δυνατόν λαμπρότερο τρόπο», μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Η επίσημη υποδοχή της εικόνας θα γίνει στη Μητρόπολη Χίου στις 10:50. Ακολούθως θα τελεστεί δοξολογία και προσφώνηση από τον μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο, και αντιφώνηση από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», Γιώργου Τανιμανίδη.
Στις 18:30 θα γίνει λιτάνευση των εικόνων της Παναγίας Σουμελά και των πολιούχων αγίων.
Στις εκδηλώσεις για την έλευση της ιερής εικόνας θα συμμετάσχουν τα 12 πολιτιστικά σωματεία του νησιού.
Περίπου 250 χορευτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, ενδεδυμένοι με την ποντιακή φορεσιά, θα παρελάσουν τιμητικά στα Ελευθέρια, ενώ αργότερα το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου –μετά την παρέλαση– στην κεντρική πλατεία της πόλης θα χορέψουν ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς σε δύο ομόκεντρους κύκλους.
Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου