Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:<<ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ-ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ>>!!!






Μία , αν μη τι άλλο, γενναία τοποθέτηση δημοσιογράφου σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Αίσθηση προκαλεί το σημερινό ενυπόγραφο άρθρο του δημοσιογράφου Μπράνκο Τρίτσκοφσκι, ο οποίος γράφει για λογαριασμό της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας SLOBODEN PECHATΗ. 

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως "απαράδεκτες" τις κινήσεις της προηγούμενης "εγκληματικής κυβέρνησης" των Σκοπίων και καλεί την νέα κυβέρνηση να κατεβάσει αμέσως τα αγάλματα του Μέγα Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, τα οποία και έχουν τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα του κρατιδίου.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει τα αγάλματα αυτά ως "γελοία"και υποστηρίζει πως η προηγούμενη κυβέρνηση τα χρησιμοποίησε προκειμένου να προκαλέσει την ελληνική πλευρά.

"Οι αλυτρωτιστές δεν είναι μία μόνο συγκεκριμένη ομάδα, αλλά έχουν εξαπλωθεί μέσα στην κοινωνία μας", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σκοπιανός δημοσιογράφος, συμμεριζόμενος την θέση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για το ότι θα πρέπει να αγωνιστούμε για την καταπολέμηση τέτοιων ιδεών.

Κατακεραυνώνοντας την νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αλλά και τις προθέσεις της, ο Τρίτσκοφσκι θέτει το κομβικό ερώτημα του πως θα χειριστούν τα Σκόπια το αίτημα για δημοψήφισμα σχετικά με το θέμα της ονομασίας. Ο ίδιος πάντως εκτιμά πως δεν πρόκειται να γίνουν πολλές υποχωρήσεις, ούτε πρόκειται να αναγνωριστούν κομβικά σημεία των ελληνικών θέσεων.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πριν λίγες βδομάδες τα Σκόπια βρέθηκαν αντιμέτωπα με την πιο σοβαρή πολιτική και κοινωνική κρίση των τελευταίων ετών. Η Ελλάδα ήταν η μόνη από τις γειτονικές χώρες που αρνήθηκαν να υιοθετήσουν την ρητορική προσάρτησης εδαφών, παρά τους χιλιάδες Ελλήνων που ζουν στο κρατίδιο.



ΠΗΓΗ:www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου