Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΖΑΠΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

«Η ευεργεσία στη σύγχρονη εποχή» είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και ο Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου με αφορμή τα 161 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ευεργέτη και αγωνιστή του 1821 Ευαγγέλη Ζάππα.
Με χορηγό επικοινωνίας τον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου όπου θα μιλήσουν και θα τιμηθούν ο Δημήτρης Νανόπουλος, Ακαδημαϊκός, διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Α & Μ, Μαρίνα Λαμπράκη -Πλάκα , Ομ. Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης -Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος.
Οι ομιλίες θα αρχίσουν στις 20.00 ενώ από τις 17.00 ως τις 19.00 ο ραδιοφωνικός παραγωγός του ΒΗΜΑ FM 99,5 Γιάννης Πετρίδης θα κάνει την καθημερινή εκπομπή του ζωντανά από το Περιστύλιο.
Τις ομιλίες θα προλογίσουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων κ. Γεώργιος Χρήστου, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου κα Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και ο ιστορικός συγγραφέας κ. Ελευθέριος Σκιαδάς.
Επίσης έργα της ζωγράφου Ζάννας Αστέμη εμπνευσμένα από την Αθήνα θα πλαισιώνουν την εκδήλωση της οποίας συντονιστής θα είναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός του ΒΗΜΑ FM 99,5 και δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.
Είσοδος ελεύθερη




ΠΗΓΗ:http://www.himara.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου