Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

11 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ-ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ
11 υποψήφιοι για τις 4 τηλεοπτικές άδειες – Φάκελος και από τον Ιβάν Σαββίδη

Στους έντεκα ανέρχονται τελικά οι… μνηστήρες για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας οι οποίες αναμένεται να δημοπρατηθούν στις αρχές Αυγούστου. Μετά τον ΑΝΤ1, τον ALPHA, το Epsilon, το STAR και τον ΣΚΑΪ, που ήταν οι πρώτοι τηλεοπτικοί σταθμοί που έσπευσαν να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας, σήμερα κατατέθηκαν άλλοι έξι φάκελοι.
Λίγο προτού εκπνεύσει η προθεσμία, το ενδιαφέρον τους για μία από τις τηλεοπτικές άδειες εξέφρασαν το ART του Γιώργου Καρατζαφέρη, η εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, μία κυπριακή εταιρεία την αίτηση της οποίας κατέθεσε ο Φίλιππος Χατζηφιλίππου και άλλη μία κυπριακή εταιρεία που συνδέεται με τον Ιβάν Σαββίδη.
Φάκελο κατέθεσε και η οικογένεια Καλογρίτσα στην αίτηση της οποίας πρωτοστατεί το όνομα του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη για τη θέση του διευθυντή. Την τελευταία στιγμή παρών στη διαδικασία δήλωσε και το Mega· «αγκάθι» ωστόσο για τον σταθμό της Μεσογείων παραμένει η τραπεζική ενημερότητα.
 Από τη δημοπράτηση των αδειών θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από την επόμενη σεζόν.
Ο υπουργός Επικρατείας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι μετά από 25 χρόνια ανομίας το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. «Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί», υπογραμμίζει ο Νίκος Παππάς, και υποστηρίζει ότι οι έντεκα υποψηφιότητες συνιστούν την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μην γίνει ποτέ ο διαγωνισμός.

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου