Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΡΙΟ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ





Τρίτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο μετά τις επιτχυχίες της Κορακάκη και του Πετρούνια! Τα ξημερώματα, η συγκλονιστική Κατερίνα Στεφανίδη πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα στο επί κοντώ και ξεπερνώντας τα 4,85 μέτρα κέρδισε την πρώτη θέση στο αγώνισμά της στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Ελληνίδα, που κατέκτησε το 30ο μετάλλιο της χώρας και το έβδομο χρυσό, ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,60 μ. με έγκυρο άλμα, συνέχισε επιτυχημένα στα 4,70 μ., ενώ είχε από ένα χαμένο άλμα στα 4,80 μ. και 4,85 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,90 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει καμία από τις αθλήτριες.
Η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, που κατετάγη δεύτερη, πλήρωσε στην ουσία το χαμένο άλμα στα 4,70μ., ενώ λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη στο τελευταίο άλμα του αγώνα, καθώς έριξε οριακά τον πήχη στο 4,90 μ., που θα άφηνε δεύτερη την Ελληνίδα. Η αποκάλυψη του τελικού ήταν η 19χρονη Ελίζα ΜακΚάρτνει από την Νέα Ζηλανδία, που πέρασε τα 4,80 μ. και με νέο εθνικό ρεκόρ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
«Στο μυαλό μου είχα το 4,90 μ., γιατί πίστευα πως θα ήταν το ύψος που θα έκρινε το χρυσό. Τόσο στο 4,80 μ., όσο και στο 4,85 μ., λειτούργησα σαν να μην έχω άλλη προσπάθεια», εξήγησε. Αναφέρθηκε ακόμη και στα χρόνια που προηγήθηκαν του μεταλλίου. «Κάνω επί κοντώ από τα 10 μου, είχα πολλές επιτυχίες και μετά πολλές δυσκολίες, σχεδόν είχα σταματήσει. Τελικά κατάφερα να βρεθώ και πάλι σε υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσω. Για όλη αυτή την πορεία είναι πολύ σημαντικό για εμένα αυτό το μετάλλιο».
Παράλληλα η Στεφανίδη αποκάλυψε πως μετά το Diamond League του Λονδίνου είχε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι, που την άφησαν πίσω στην προπόνηση. «Με βοήθησαν πάρα πολύ οι φυσιοθεραπευτές τόσο της ελληνικής όσο και της κυπριακής ομάδας και τους ευχαριστώ πολύ».

ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου